Waarom een taxi en een bbq heel goed samengaan

vakantie
Op vakantie? Laat deze gelijk beginnen!
8 mei 2019
taxi
Binnen een mum van tijd relaxt op je bestemming
1 juli 2019

Waarom een taxi en een bbq heel goed samengaan

bbq

Ga veilig naar huis na een bbq: reserveer een taxi

De eerste zomerse dagen van 2019 zijn achter de rug en ongetwijfeld gaan er nog meerdere volgen. We kunnen dan ook rustig stellen dat het bbq-seizoen in volle gang is. Gezelligheid alom dus! Veel mensen kijken tijdens een barbecue met familie of vrienden niet op een versnapering meer of minder. Uiteraard is dat heel goed voor te stellen, maar heb je wel nagedacht over de manier waarop je naderhand weer naar huis gaat? Het is erg belangrijk dit van tevoren goed te plannen, zodat je tijdens de barbecue onbezorgd kunt genieten. Waarom het reserveren van een taxi een interessante optie is, dat lees je hieronder.

Het gebruik van alcohol

Bij een gezellig samenzijn met familie of vrienden worden vaak alcoholische consumpties genuttigd. Een barbecue vormt hierop uiteraard geen uitzondering. Integendeel zelfs. Veel mensen combineren bepaalde soorten vlees en vis graag met bijpassende wijnen of bieren. Men laat het zich smaken en schenkt daarom vaak niet kinderachtig in. Niets mis mee, zolang je maar niet snel daarna achter het stuur van de auto kruipt. En vergis je niet, het alcoholpromillage is al snel te hoog om nog te mogen autorijden. Los daarvan moet je uiteraard niet willen rijden als dat niet volledig veilig is. Wetende dat je later op de avond wordt opgehaald door een comfortabele taxi, hoef je je hier echter geen zorgen om te maken. Zo kun je onbezorgd genieten en hoef je niet te aarzelen een drankje meer te nemen dan oorspronkelijk gepland.

Het effect van vleesconsumptie

Het zal veel mensen ongetwijfeld bekend voorkomen: het eten van (veel) vlees zorgt ervoor dat je je moe, loom en lusteloos kunt voelen. In ieder geval voor een aantal uren. En ja, bij een barbecue hoort nu eenmaal vlees. Meestal zelfs een stuk meer dan dat je op een doorsnee dag verorbert. Vanzelfsprekend is het niet erg als je eens een dag hebt dat je wat meer vlees eet. Echter valt de invloed ervan op je rijvaardigheid niet zomaar te onderschatten. Als je vermoeid achter het stuurt zit, is de kans op het maken van fouten, en daarmee het veroorzaken van een ongeluk, groter. Dit is nog eens een reden om een taxi te bestellen en jezelf zo te verzekeren van een veilige thuiskomst. Bovendien kun je dan gerust ja antwoorden op de vraag of je nóg een stukje vlees lust.

Kies voor veiligheid en comfort en geniet onbezorgd

In de meeste groepssamenstellingen valt een bbq niet los te zien van het gebruik van vlees en alcohol. Helaas zijn dit twee dingen die de rijvaardigheid bepaald niet ten goede komen. In het geval van alcoholgebruik is het zelfs verboden en gevaarlijk. Het zou echter jammer zijn als je niet optimaal van deze feestelijke aangelegenheid kunt genieten. Genoeg goede redenen dus om van tevoren een taxi te reserveren. Met een comfortabele taxi, bestuurd door een kundige chauffeur, ben je verzekerd van een veilige thuiskomst mét een voldaan gevoel na een geweldige barbecue!