Verliezen taxichauffeurs hun baan door taxidiensten?

taxi roadtrip
Een taxi roadtrip!
1 februari 2020
Een taxi nemen
Een taxi nemen, de voor-en nadelen
1 april 2020

Verliezen taxichauffeurs hun baan door taxidiensten?

taxidiensten

Taxidiensten in opkomst: traditionele taxibedrijven onder druk?

Het zal je vast niet ontgaan zijn. Taxidiensten, ook wel taxiplatforms genoemd, zijn de afgelopen jaren vaak in het nieuws geweest. Ontegenzeglijk hebben deze de laatste tijd flink aan invloed gewonnen. Of deze taxidiensten, zoals het bekende Über, de concurrentie met traditionele taxibedrijven op een eerlijke manier aangaan, dat valt te betwijfelen. Een taxibedrijf moet namelijk aan vele regels en standaarden voldoen, terwijl een organisatie als Über dat (vooralsnog) niet hoeft. Über kan een taxirit dan ook veel goedkoper aanbieden. Gevolg is dat taxibedrijven klanten verliezen. Staat daardoor het mooie beroep van taxichauffeur zelfs onder druk? Dat zeker, maar Tempo Taxi Dordrecht is van mening dat het taxichauffeurs dankzij de opkomst van taxidiensten niet per se hun baan hoeven te verliezen. Hieronder lees je drie redenen waarom dat zo is.

Taxidiensten leiden tot meer werk

Hoe de taxibranche zich in Nederland de komende jaren zal ontwikkelen is moeilijk te voorspellen. Onderzoeken in de Verenigde Staten, waar Über al een veel grotere rol speelt dan hier, leidden echter al tot hoopgevende conclusies. Een daarvan is dat de opkomst van taxidiensten leidt tot een grotere totaalvraag naar taxiservices. Springen professionele taxibedrijven daar slim en professioneel op in, dan kunnen deze daar natuurlijk ook van profiteren.

Kwaliteitsgarantie

Als je het nieuws over taxidiensten de laatste jaren zorgvuldig hebt gevolgd, dan is het je vast ook opgevallen dat chauffeurs van deze diensten regelmatig in opspraak zijn gekomen. Op zich is dat niet heel vreemd, als je je beseft dat deze chauffeurs per rit (en dus niet per uur) betaald krijgen. En dan gaat het niet om grote bedragen. Wil je als taxidienstchauffeur een redelijk salaris verdienen, dan zul je dus ontzettend veel ritten moeten maken. Deze gejaagde werkwijze leidt tot onveilige situaties in het verkeer. Bij professionele taxibedrijven zoals Tempo Taxi Dordrecht gaat dat heel anders. Ons bedrijf en onze chauffeurs voldoen aan alle geldende kwaliteitseisen. Daardoor ben je er zeker van dat je rit bij ons veilig verloopt en aan de verwachte kwaliteit voldoet.

Zakelijke taxi’s

Een andere belangrijke reden waarom traditionele en professionele taxibedrijven volgens ons nooit zullen verdwijnen wordt gevormd door de zakelijke taximarkt. Zakenmensen die regelmatig afspraken hebben op diverse plaatsen in de regio of in het land hebben namelijk de kwaliteit nodig van een fatsoenlijke taxi. Ten eerste komt dit professioneel en betrouwbaar over naar zijn of haar zakenpartners. Daarnaast biedt een kwaliteitstaxi het nodige extra comfort. Bij een vermoeiend reislustig bestaan is dat zeker geen overbodige luxe; een luxe die taxidiensten maar zelden kunnen bieden!