Taxichauffeuse, ongehoord!

taxi is puur genieten
Een taxi is puur genieten
30 maart 2017
taxidordrecht-drechtsteden-paralex
Taxichauffeur moet gewoon de weg kennen
19 juni 2017

Taxichauffeuse, ongehoord!

Tempo Taxi City Dordrecht

Taxichauffeuse, ongehoord!

Mannenberoep

In eerste oogopslag lijkt het vrij logisch waarom u zou denken dat taxichauffeur een beroep is voor mannen. Denk hierbij maar aan dronkenlappen, of agressieve klanten (vaak mannen) die de boel onveilig komen maken. Dit kan natuurlijk gedachtes opwekken over de risico’s die chauffeurs moeten nemen wanneer ze dit beroep kiezen. Er kan uiteraard ook een hoop misgaan, en daarom denkt men vrij snel dat dit beroep is weggelegd voor mannen. Maar is dit wel het geval, of is dit alleen wat men gelooft zonder goede basis?

Verschil tussen mannen en vrouwen

Vaak is het zo dat mannelijke taxichauffeurs klanten weigeren op basis van negatieve trekjes (agressie, houding). Dit gebeurt omdat mannen zich ook zeer onveilig kunnen voelen uit angst voor de situatie dat er een verkeerde persoon in hun auto stapt. Dit is natuurlijk logisch, iedereen heeft het recht om de situatie te beoordelen en een beslissing te maken op basis van eigen veiligheid. Er zou niet veel veranderen als vrouwelijke taxichauffeur. Wanneer er een situatie ontstaat waarin zij merkt dat zij beter de beslissing kan maken om de klant te weigeren, dan mag de vrouwelijke chauffeur dat uiteraard doen. Zoals u merkt, verschilt dit niet veel met dezelfde situatie met de mannelijke chauffeur.

Vrouwen kunnen ook hun mannetje staan.

Wanneer er toch op de een of andere manier een klant meegaat met de chauffeur, die achteraf agressief blijkt te zijn of voor problemen zorgt, kunnen vrouwen ook prima de situatie onder controle krijgen. Er zijn uiteraard ook gevallen waar ze dit niet kunnen, en het risico dat het verkeerd kan gaan is er ook. Alleen is dit nogmaals, niet verschillend van dezelfde situatie met een mannelijke chauffeur. Mannen lopen ook het risico dat het verkeerd kan gaan, en zij hebben ook niet alle situaties onder controle.

Vrouwenberoep

Door er logischerwijs naar te kijken, en er dieper op in te gaan dan de initiële gedachte bij dit beroep, blijkt het toch niet veel te veranderen wanneer vrouwen de mannen verplaatsen in de bovengenoemde situaties. Vrouwen kunnen dit beroep prima aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *