Bestaat over 50 jaar de taxichauffeur nog?

De allerbeste plekken om met de taxi heen te gaan!
De allerbeste plekken om met de taxi heen te gaan!
1 februari 2019

Bestaat over 50 jaar de taxichauffeur nog?

taxichauffeur over 50 jaar

De toekomst is misschien wel eerder dan gedacht

Stel je voor: over 50 jaar van nu, hoeveel er dan eigenlijk al weer is veranderd. Om dat echt te beseffen moet je eens aan iemand van 80 jaar of ouder vragen hoe de wereld eruit zag toen hij of zij 20 jaar was. Geen telefoon, boodschappen deed je niet online, online bestond niet eens en een auto zag er ook net wat anders uit dan dat we ze nu kennen. Als je hier bij stil staat en bedenkt dat de tijd heel snel gaat, dan is het helemaal niet zo’n gekke vraag om te bedenken hoe alles over 50 jaar eruit ziet: zou de taxichauffeur dan eigenlijk nog wel bestaan? Of vliegen we dan rond in een soort van ufo’s en is een normale auto echt heel erg ouderwets?

Eisen om een taxichauffeur te worden

Even terug naar het begin: als je nu taxichauffeur bent of wil worden: waar moet je dan aan voldoen? Nou, alleen goed kunnen autorijden maakt je nog geen goede chauffeur. Je moet hiernaast ook klantvriendelijk en betrouwbaar zijn. Passagiers stappen namelijk liever niet bij snorders in. Gelukkig komt het bij een taxibedrijf nagenoeg niet voor dat de chauffeur je oplicht. Bovendien maken chauffeurs vaak langen dagen. Hier moet je dus tegen kunnen als je taxi chauffeur wil worden. Vergeet niet: taxibedrijven zijn vaak 24/7 bereikbaar. nee je werkt dan niet 24 uur oer dag maar wel onregelmatig. Daarnaast zit er nog een verschil in particuliere ritten of rijden voor de zakelijke markt. maar dit zijn onder andere de eisen nu. Zouden deze eisen over 50 jaar nog volstaan of moet je dan ook over een vliegend rijbewijs beschikken?

De ontwikkeling van zelf rijdende auto’s

We zien al vaker dat er geëxperimenteerd wordt met auto’s die zelf kunnen rijden. oke, ze zijn nog niet volledig op de markt, maar het feit dat ze ermee bezig zijn houdt wel in dat er nieuwe ontwikkelingen plaats vinden. Wat zou de volgende stap zijn? Van zelf rijdende auto naar vliegende auto’s? Je ziet ze wel eens in van die hele stoere tekenfilms: wegen door de lucht, een file vermijden door even de vleugels van de auto uit te strijken. Maar hoe realistisch is het voor de toekomst. of zou het zomaar kunnen dat we over 30 jaar bedenken dat we genoeg gek hebben gedaan, en we terug gaan naar de basis. omdat het eigenlijk toch wel gewoon heel goed werkte en we tevreden zijn met wat we nu allemaal hebben? Zeker weten doen we het niet. Want ook de toekomst voorspellen is iets waar nog steeds aangewerkt wordt;-)

Neem contact met ons op

Wil je nu gewoon lekker in het nu leven en gebruik maken van een taxi? Wil je een taxi reserveren? Dan helpen wij je graag verder. De toekomst is soms gewoon nog de toekomst en in het nu zijn wij jou als klant graag van dienst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *