Taxichauffeur moet gewoon de weg kennen

Tempo Taxi City Dordrecht
Taxichauffeuse, ongehoord!
12 juni 2017
Taxi zonder chauffeur
Taxi zonder chauffeur
30 juli 2017

Taxichauffeur moet gewoon de weg kennen

taxidordrecht-drechtsteden-paralex

Taxichauffeur moet gewoon de weg kennen

Een taxichauffeur moet gewoon de weg kennen, vind ik, en ik denk vele mensen met mij. Niet alleen als je op reis bent in het buitenland, maar juist ook in je eigen land!

Taxi naar werkplek

Regelmatig ben ik voor mijn werk in andere steden en kom ik op plaatsen waar ik zelf nooit ben geweest. Dit vind ik avontuurlijk, maar brengt mij soms ook in vervelende situaties. Wanneer ik dan buiten de deur werk reis ik graag per trein. Op het station van bestemming neem ik dan een taxi naar het uiteindelijke adres waar ik aan de slag zal gaan. In de meeste gevallen gaat dit goed, maar soms ook totaal niet.

Gondel of taxi?

De taxirit die ik nooit zal vergeten lijkt op het ritje dat ik maakte in een gondel in Venetië. Maar dan compleet andersom. Wanneer je in de Italiaanse stad bent, wil je genieten van je dure vaart en daarnaast wil je alles van die beroemde stad zien. Met op de achtergrond een gondelier die het romantisch maakt voor je te zingen op de achtergrond. Voor de gemiddeld honderdvijftig euro die betaalt voor zo’n tochtje verwacht je dat allemaal, het liefst met zoveel mogelijk omwegen en vertragingen om nog meer van de rit te genieten.

Een goede taxichauffeur

Dat is wat ik dus verwacht van een Venetiaanse gondelier, maar niet van een Nederlandse taxichauffeur! In een taxi heb je te maken met een ritprijsteller die doortelt zolang je in de auto zit. Een goede taxichauffeur brengt je naar mijn mening zo snel mogelijk van A naar B en kan dat doen zonder jou de weg te vragen, want hij of zij heeft de vereiste stratenkennis. De weg niet kennen en omrijden om de ritprijs op te drijven accepteer ik niet. Helaas overkwam het mij meerdere keren. Wat ik doe als ik zo’n chauffeur tegenkom, is de naam noteren en zorgen dat ik hem of haar nooit meer tegenkom.

Sprookje

De romantische gondelvaart in Venetië bleek eenmaal daar overigens een sprookje. De gondelier vaart je juist zo snel mogelijk weer naar de haven, zonder omwegen. Een romantisch zingende taxichauffeur zou ik trouwens nog wel eens willen tegenkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *