Taxi zonder chauffeur

taxidordrecht-drechtsteden-paralex
Taxichauffeur moet gewoon de weg kennen
19 juni 2017
rechten passagier taxi
Je rechten als passagier
30 augustus 2017

Taxi zonder chauffeur

Taxi zonder chauffeur

Taxi zonder chauffeur

Dagelijks vervoeren duizenden mensen zich met het openbaar vervoer. Dat is precies hetgeen wat het openbaar vervoer een hel maakt, met overvolle bussen en snikhete metro’s tot gevolg. Daarom hou ik ook niet van het openbaar vervoer. Gelukkig gaat er een einde komen aan de drukte, want binnenkort kan iedereen zich goedkoop verplaatsen zonder gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Miljoenenbedrijf Google is namelijk bezig met het ontwikkelen van een taxidienst. Er worden dan op vaste plaatsen auto’s neergezet, die je kunt bestellen met een app op je telefoon. Zodra je een auto bestelt, komt hij automatisch naar je toe rijden – zonder bestuurder. Je hoeft dan alleen de plaats van bestemming in te vullen en de auto rijdt er zo heen! Dit maakt het niet alleen een stuk veiliger, maar ook nog goedkoper. Er is dan namelijk geen chauffeur die betaald moet worden.

Hoe doen ze dit?

Google ontwikkelt niet zelf een auto, maar maakt software om bestaande auto’s zelf te laten rijden. Ik denk dat het een erg lastige taak is, want bij het autorijden zijn er veel factoren van buitenaf waar je rekening mee moet houden. Toch is de ontwikkeling al erg ver. Een oprichter van de taxidienst Lyft, waarmee Google samenwerkt, heeft al gezegd dat in 2021 het grootste deel van zijn taxi’s met de software uitgerust zullen zijn. Dat is al over vier jaar!

Wat betekent dit voor het straatbeeld?

Wanneer de Google Taxi ook in Nederland rijdt, betekent dit dat er veel dingen gaan veranderen. Er zal door die auto’s niet te hard worden gereden, waardoor het verkeer een stuk veiliger wordt en het openbaar vervoer zal minder worden gebruikt, omdat je niet meer op een bus hoeft te wachten. Ook zal de Google Taxi veel voordeliger zijn, waardoor het openbaar vervoer overbodig wordt. Dit betekent wel dat Google een groot aandeel gaat hebben in de CO2-uitstoot. Ik hoop dan ook dat de Google Taxi milieuvriendelijk zal zijn.

Op korte termijn kunnen we dus allemaal een goedkope taxi bestellen. Geen overvolle bussen meer en geen vervelende praatgrage taxichauffeurs; de auto van de toekomst staat binnenkort bij jou voor de deur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *