Taxi reserveren met WhatsApp? Is dat wel veilig?

elektrische taxi
Is een elektrische taxi goedkoper?
11 juni 2018
Taxi reserveren
Taxi reserveren via website: is dat wel veilig?
1 augustus 2018

Taxi reserveren met WhatsApp? Is dat wel veilig?

whatsapp

Taxi reserveren: hoe doe je dat slim?

WhatsApp? Een taxi reserveren is tegenwoordig op tal van manieren mogelijk. Je kunt dat doen door even te bellen, online een reservering maken of een mailtje te sturen. Tegenwoordig kun je bij meerdere taxibedrijven ook via WhatsApp een taxi reserveren. Dit gaat natuurlijk lekker snel en is ook heel eenvoudig om te regelen. WhatsApp lijkt dan ook een slimme manier om je taxi te reserveren. Je kunt dit eenvoudig vanaf jouw mobiele telefoon doen en de reservering is dan natuurlijk snel geregeld!

WhatsApp…. Veilig genoeg?

WhatsApp heeft dus enkele mooie voordelen als social media app. Het werkt snel en eenvoudig. Maar hoe veilig is het eigenlijk in het gebruik? Werd dit socialmediabedrijf niet in 2014 overgenomen door Facebook? En is Facebook niet behoorlijk in opspraak geweest vanwege de weinig subtiele omgang van dat bedrijf met privacygevoelige gegevens? Facebook verzamelde immers veel persoonlijke informatie van zijn gebruikers en speelde deze door naar bedrijven. Facebook was, voordat de grote rechtszaken begonnen, een echte ‘datagraaier’. Dus… hoe veilig is WhatsApp dan om bijvoorbeeld een taxi te reserveren?
Het antwoord is simpel: het is zeer veilig als je met deze app een taxi wilt regelen. Al in 2015 koos de directie om de app te voorzien van een krachtige eind-tot-eind-encryptie, die verbonden is aan elk bericht dat verstuurd wordt. Eerst gold deze beveiliging alleen voor Android-mobieltjes, maar na een korte periode zijn hier ook iOs-systemen en tevens groepsgesprekken bijgevoegd. Tegenwoordig wordt elk berichtje dat je verzend, veilig gecodeerd. Het bericht is daarom nooit zichtbaar voor derde partijen! De door de app gebruikt encryptie is van topkwaliteit en staat hoog aangeschreven. Het betreft een codering van Signal dat gebruikmaakt van het zogeheten axolotl-protocol. Dit zeer veilige protocol werkt met een AES-256-algoritme en is daardoor vrijwel niet te kraken. Deze toegepaste versleuteling is ruim toereikend voor de klanten van WhatsApp.

Taxi reserveren in Dordrecht

Een taxi reserveren via WhatsApp kan dus prima, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er anderen meelezen. Reserveer nu ook jouw taxi met de app bij Tempo Taxi Dordrecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *