Is een luxe taxi duurder dan een standaard taxi?

taximeter
Taximeter of vaste prijsafspraak?
8 mei 2018
elektrische taxi
Is een elektrische taxi goedkoper?
11 juni 2018

Is een luxe taxi duurder dan een standaard taxi?

gewone taxi

Een luxe of gewone taxi nemen even duur?

Veel mensen denken dat een luxe taxi flink duurder is dan een gewone taxi?
Je rijdt immers in een duurdere auto. En de taxi-eigenaar moet die (on)kosten uiteindelijk wel weer terugverdienen. Een luxe taxi, zo redeneren veel mensen, moet daarom wel meer kosten dan een gewone reguliere taxi.

Goed nieuws voor fijnproevers

Het goede nieuws is echter dat een luxere of nieuwere taxi vaak niet duurder is dan een gewone, wat oudere taxi. Er zijn namelijk maximumtarieven vastgesteld voor het vervoer per taxirit, gebaseerd op een bepaalde afstand qua kilometers. De fijnproevers, mensen die hoge eisen stellen aan hun taxivervoer, kunnen dus hun hart ophalen. Of de taxichauffeur nu in de nieuwste Mercedes Benz of in een spiksplinternieuwe BMW uit de 7-serie aan komt rijden, de klant betaalt voor de rit net zoveel als een taxichauffeur die hem of haar komt oppikken met een tweedehands Seat uit 2007. Dit komt omdat nagenoeg alle taxicentrale, ongeveer 95%, het maximum toegestane prijsniveau voor een taxirit hanteren. Om deze reden zou een taxibedrijf met wat oudere, meer gewone voertuigen er slim aan doen om de prijs wat te verlagen. Immers: voor hetzelfde geld kiezen de klanten voor een Jaguar dan bijvoorbeeld een tweedehands, minder prestigieus automerk. Maar uit de praktijk blijkt dus dat slechts 5% van de taxibedrijven daadwerkelijk voor prijsverlaging kiest.

Een limousine is een ander verhaal

Een verhaal apart is het als je een limousine met chauffeur huurt. Bijvoorbeeld voor een vrijgezellenfeestje met twaalf personen, een partij sterke drank en een of meer tv-schermen in de gehuurde bolide. In dit soort gevallen rekenen taxibedrijven vaak met uurtarieven, die buiten de wettelijk vastgestelde maximumprijzen liggen. Taxibedrijven mogen dat juridisch gezien doen, omdat een limousine voor meerdere personen een verhaal apart is en buiten de reguliere taxidiensten valt.

Meer informatie ontvangen

Wilt u meer informatie omtrent het huren van een luxe taxi, een meer gewone taxi of een limousine met chauffeur? Bekijk dan de informatie op onze website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *