In het buitenland een taxi nemen, wij geven je wat tips!

Een snorder is gevaarlijk
Een snorder is gevaarlijk en dit zijn 5 redenen waarom!
1 mei 2020
resources
29 augustus 2022

In het buitenland een taxi nemen, wij geven je wat tips!

In het buitenland een taxi

Anders dan in Nederland

In Nederland zijn taxichauffeurs echte dienstverleners. Door de vele (terechte) regelgeving hebben ze een hoop kennis en vaardigheden in huis om ervoor te zorgen dat jij veilig naar je bestemming wordt gebracht. In het buitenland een taxi nemen is helaas net even ietsje anders. Al is het maar net waar je de taxi neemt natuurlijk. Wij geven je wat tips zodat je zorgeloos van het vliegveld naar je hotel komt!

Voor welke centrale rijdt de taxi?

Eenmaal geland sta je op een gegeven moment met je koffers buiten. Als je weet waar de taxistandplaats is, wordt de zoektocht er vaak niet heel veel makkelijker op want al gauw staan er een tientallen taxi’s te wachten op passagiers. Zeker niet elke taxi is even betrouwbaar en soms heb je met een snorder te maken. Waar je de taxi allereerst op uitkiest is of de auto een bord op het dak heeft staan met de centrale. Met die naam kun je namelijk best veel reviews vinden online van mensen die in jouw schoenen een stapje verder hebben gelopen.

Hoe ziet de auto eruit?

Een taxi hoort er schoon, netjes en verzorgd uit te zien zonder grote schades. De stoelen moeten er natuurlijk wel comfortabel uitzien zonder scheuren in de bekleding. Want je weet namelijk niet hoe lang de rit gaat duren en als de taxichauffeur even veel aandacht besteedt aan de auto als dat hij aan jouw reis doet dan ziet dat er niet best voor je uit.

Dan nog een kleine tip als je in het buitenland een taxi neemt: wat voor auto rijdt de chauffeur over het algemeen? Dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Want de ene klant houdt er meer van om in een dure auto naar zijn of haar bestemming te worden vervoerd, daar waar de ander al snel genoegen neemt met een vrij volks model.

De chauffeur

Niet elke chauffeur is prettig om mee in de auto te zitten. Soms kun je voor een habbekrats naar je hostel gereden worden, maar als er aan de lopende band allerlei verkeerslichten worden genegeerd en andere weggebruikers worden uitgescholden (ja, dat gebeurd), dan zit je niet prettig. Hoe kijkt de chauffeur uit zijn of haar ogen en kent hij de bestemming waar je naartoe wil? Anders heb je kans dat er wordt omgereden en dat jij daar de rekening van gepresenteerd krijgt.

Als je eenmaal weer terug in Nederland opgehaald wordt door een taxi, dan is het een wereld van verschil. Wij zorgen ervoor dat onze klanten tot in de puntjes gemak ervaren. Want dat is in onze ogen echte dienstverlening!