Is een elektrische taxi goedkoper?

gewone taxi
Is een luxe taxi duurder dan een standaard taxi?
31 mei 2018
whatsapp
Taxi reserveren met WhatsApp? Is dat wel veilig?
18 juli 2018

Is een elektrische taxi goedkoper?

elektrische taxi

Elektrische taxi’s bezig aan opmars

Naast de reguliere, conventionele taxi’s die rijden op benzine of diesel, is de afgelopen jaren de zogenoemde E-taxi of elektrische taxi bezig met een opmars. Een elektrische taxi valt onder het zogenoemde elektrisch vervoer (EV), namelijk het vervoer met wagens die althans voor een deel door een elektromotor in gang worden gezet. Niet-elektrische auto’s komen in beweging via en verbrandingsmotor. Dat de elektrische variant van de taxi steeds vaker gebruikt wordt is niet vreemd/ E-taxi’s hebben namelijk een aantal significante voordelen ten opzichte van ‘gewone’ taxi’s. Wat zijn deze voordelen precies?

Voordelen van een elektrische taxi

In 2013 publiceerde het ministerie van Economische Zaken een onderzoek naar de mogelijkheden voor taxibedrijven om over te gaan op elektrisch rijden. Uit het onderzoek kwam een groot aantal voordelen van elektrische taxi’s naar voren. De twee belangrijkste pre’s van E-taxi’s zijn:

  1. 1. Een elektrische auto is aanzienlijk minder schadelijk voor het milieu. Met name de vele korte stadsritten die conventionele taxi’s maken, zorgen voor een flinke luchtverontreiniging en autostoot van CO2. Een elektrische taxi vervuilt veel minder. Met name op korte trajecten is elektrisch vervoer daarom een goede, milieuvriendelijke manier van reizen.
  2. 2. Veel menen denken dat E-taxi’s duurder zijn dan taxi’s met verbrandingsmotoren. Dit valt echter enorm mee. Sterke nog: elektrische taxi’s kosten per kilometer aanzienlijk minder dan benzine- of dieseltaxi’s: 19 cent per kilometer tegenover 23 cent per kilometer. Met name brandstofbesparing, lagere fiscale kosten en overheidssubsidies maken de E-taxi hierdoor aantrekkelijk.

Een groener imago

Taxiondernemers onderscheiden zich positief als ze met elektrische taxi’s rijden. Taxibedrijven krijgen zo een positiever en duurzamer imago en dragen bij aan een duurzame en milieuvriendelijke groei van het vervoer per taxi in Nederland. Natuurlijk blijven actieradius en laadtijd van elektrische voertuigen nog een probleem, maar de ontwikkelingen gaan zo snel dat deze nadelen in de nabije toekomst zullen wegvallen.

Ook wij rijden met E-taxi’s

Vanwege de voordelen van elektrisch rijden is het dus verstandig om als taxiondernemer te kiezen voor E-taxi’s. Hiermee ben je niet alleen relatief voordelig uit, maar draag je ook bij aan de vitaliteit van taxibedrijven en het positief-maatschappelijke aanzien van het taxivervoer in Nederland! Daar steunt Tempo Taxi Dordrecht de groei en verspreiding van elektrische taxi’s en dragen we op dit gebied zelf een steentje bij door – althans een deel van onze auto’s – elektrisch te laten rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *