Een taxi nemen, de voor-en nadelen

taxidiensten
Verliezen taxichauffeurs hun baan door taxidiensten?
1 maart 2020
Een snorder is gevaarlijk
Een snorder is gevaarlijk en dit zijn 5 redenen waarom!
1 mei 2020

Een taxi nemen, de voor-en nadelen

Een taxi nemen

Voor- en nadelen

Tijdens heel veel situaties is een taxi nemen een goed idee. Soms rijdt het openbaar vervoer niet meer of je hebt veel bagage zodat de taxi zo’n beetje het enige vervoer is dat overblijft om naar huis te komen. Er kleven meer voor- dan nadelen aan het nemen van een taxi. Toch zetten wij ze graag even voor je tegenover elkaar.

Iets duurder

Laten we dan beginnen met de nadelen. Een taxi nemen is iets prijziger dan reizen met het openbaar vervoer. En dat is op zich niet zo gek. Los van dat de taxichauffeur een goed verzorgde auto rijdt waar hij of zij elke maand aardig wat kosten aan kwijt is, is het ook belangrijk dat de kennis up-to-date wordt gehouden. Want een taxichauffeur is een dienstverlener! Daar horen dus een heel pakket aan taken bij die je ook mag verwachten van bijvoorbeeld hotelpersoneel. Je bent in de taxi te gast en zelf hoef je niet te rijden. Iemand besteed diens kostbare tijd om jou en alleen jou relaxt naar je bestemming te brengen.

Je moet soms even wachten

Taxi’s hebben het vaak razend druk. Helemaal in de spitsuren. Die uren vallen niet perse in de reguliere spits wanneer iedereen naar huis gaat, maar wanneer men bijvoorbeeld naar het centrum toe gaat om te stappen, of wanneer er net een evenement afgelopen is. Het helpt al enorm als je bijvoorbeeld van tevoren je taxi reserveert. Net als in een gewild restaurant!

Gemak en veiligheid

Het reizen met de taxi is erg veilig en betrouwbaar. Een gerenommeerde taxi brengt je zonder vertraging naar je bestemming en neemt jouw rit serieus. Omdat hij of zij erg ervaren is, is zelfs een drukke binnenstad geen reden om te laat op je afspraak te verschijnen als je met de taxi gaat. Het gemak van een taxi zit hem in het stukje service. Een betrouwbare taxichauffeur neemt je koffer of andere bagage aan en legt deze achterin. De deur wordt voor je opengehouden en je hoeft alleen nog maar te zitten. Op je bestemming gaat de deur weer voor je open en krijg je je koffer weer in je handen gedrukt. Hoe makkelijk is dat?

Zakelijk een voordelige keuze!

Omdat de Belastingdienst vele fiscale voordelen kent , is een taxi nemen soms nog voordeliger dan ander vervoer. Als je bijvoorbeeld ZZP’er bent of bij een bedrijf in dienst bent, dan kun je met de kwitanties bij je aangifte veel terugkrijgen.

Het zijn van een taxichauffeur is bij ons een passie,  de dienstverlening is ons vak. Ga je binnenkort op reis en wil je meer weten over reizen met één van onze taxidiensten? Neem vrijblijvend contact met ons op of kijk op onze servicepagina voor meer informatie.