Een snorder is gevaarlijk en dit zijn 5 redenen waarom!

Een taxi nemen
Een taxi nemen, de voor-en nadelen
1 april 2020
In het buitenland een taxi
In het buitenland een taxi nemen, wij geven je wat tips!
1 juni 2020

Een snorder is gevaarlijk en dit zijn 5 redenen waarom!

Een snorder is gevaarlijk

Veiligheid voorop

Als je na het stappen lekker naar huis gaat om je roes uit te slapen, dan wil je natuurlijk veilig, vertrouwd en snel naar huis gebracht worden. Als je dan op de hoek van een straat een auto ziet staan met iemand die zich uitgeeft als taxichauffeur, trap er niet in en neem een officiële taxi. Een snorder is gevaarlijk en dit is waarom!

Geen taxi

Laten we eerst het begrip ‘snorder’ uitleggen. Dat is iemand zonder taxivergunning die zich een taxichauffeur noemt. Dat betekent dat er geen opleiding is gevolgd voor het beroep dat hij of zij uitoefent en ook dat er geen diploma is. Een snorder is eigenlijk dus een particulier die iets bij wil verdienen. Maar het is dus geen taxi.

Veiligheid

Een snorder heeft net als een andere taxichauffeur de hoop dat je met hem meereist en gebruik maakt van zijn diensten. Een taxichauffeur met een geldige vergunning voldoet echter aan behoorlijk wat eisen. Zo kan hij natuurlijk niet in een onveilige auto jou en je vrienden naar huis brengen. Ook heeft hij jouw veiligheid te waarborgen als het aankomt op rijgedrag. Een officiële taxichauffeur heeft geleerd hoe je met een taxi door het verkeer manoeuvreert zodat jij veilig thuiskomt en terug kan kijken op een onvergetelijke avond!

Strafbaar

Omdat een snorder geen taxivergunning heeft en toch tegen betaling ‘klanten’ vervoert, is hij of zij in strijd met de wet. Dat maakt de snorder strafbaar en dat kan de chauffeur een fikse boete opleveren. Maar vergeet niet dat jij als passagier in dat geval niet ongeschonden blijft.

Garantieregeling

Stel, de rit gaat helemaal niet zoals je had gehoopt. De chauffeur rijdt een flink stuk om en bovenalles erg gevaarlijk. Je geld kun je helaas niet terugkrijgen. Want je hebt geen garantievoorwaarden om op terug te vallen. Dat heeft een gerenommeerd en officieel taxibedrijf gelukkig wel zodat je altijd achteraf de rit kunt evalueren.

Wie rijdt er?

Iedereen die taxichauffeur wil worden moet hiervoor examen doen. Dat maakt hem of haar geschikt om het beroep uit te oefenen. Zo ben jij er zeker van dat je vervoerd wordt met de hoogste standaarden. Een snorder klimt gewoon achter het stuur en geeft zich als taxichauffeur uit. Het gevolg hiervan is dat je niet weet wat iemands achtergrond is. Een snorder is gevaarlijk want dat kan zomaar iemand zijn met een strafblad of minder goede bedoelingen!

Bij ons staat dienstverlening en veiligheid bovenaan. Als je reist met een van onze taxi’s dan weet je zeker dat jouw stapavond onvergetelijk wordt. Spreken we je binnenkort vanuit de achterbank? Maak online een afspraak, tot gauw!