Waaraan moet een goede directiechauffeur voldoen

de toekomst
Toekomst van de taxi
9 februari 2018
Taxi verdwaald
Wat als de taxichauffeur verdwaald is?
19 maart 2018

Waaraan moet een goede directiechauffeur voldoen

Directiechauffeur

Directiechauffeur: een veeleisend beroep

Directiechauffeur, het lijkt een eenvoudig baantje. Maar klopt dat beeld wel? Je rijdt inderdaad de hele dag in een luxe auto ‘van de zaak’ en als de opdrachtgever zit te lunchen of een afspraak heeft, kun jij heerlijk een boekje lezen. De praktijk is vaak anders. Je maakt lange dagen, moet altijd direct beschikbaar zijn en werkt vaak onder tijdsdruk. Waar moet een goede directiechauffeur aan voldoen?

Klantgericht en flexibel

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan het leven van een directiechauffeur behoorlijk veeleisend zijn. Het is zeker geen nine to five baan, je maakt vaak lange dagen. Directieleden beginnen doorgaans vroeg aan de werkdag en gaan vaak door tot laat in de avond. Maar hoe laat – of vroeg – het ook wordt, je staat altijd klaar. Het is dan ook belangrijk dat je je werk als directiechauffeur leuk vindt en dat ook uitstraalt!

Discretie

Spreken of zwijgen, die inschatting moet je leren maken. De ene passagier knoopt graag een praatje aan, terwijl een ander daar geen behoefte aan heeft. De gulden regel is dat je de beslissing ‘spreken of zwijgen’ aan de passagier overlaat. Uiteraard begroet je de opdrachtgever beleefd en ben je behulpzaam bij het instappen. Nadat je bent geïnformeerd over de bestemming laat je het aan de passagier over of hij een praatje wil maken. Probeer gevoelige onderwerpen te vermijden en ga niet in discussie. Wat je bovendien in de wagen hoort, blijft in de wagen!

Veilig en efficiënt

De passagier veilig en comfortabel naar zijn of haar bestemming rijden, is je belangrijkste taak. Als directiechauffeur moet je beschikken over een uitstekende rijvaardigheid. Je dient vloeiend te rijden en goed te anticiperen op het overige verkeer. De klant moet zich bij jou in de auto op zijn gemak voelen en rustig kunnen werken. Efficiënt van A naar B kunnen rijden, is voor een directiechauffeur ook een vereiste. Uiteraard zijn de huidige navigatiesystemen daarbij behulpzaam, maar ook jouw kennis over beruchte fileknooppunten draagt bij aan een efficiënte rit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *