Toekomst van de taxi

Fileleed, hoe ga je daar mee om als er een klant in de taxi zit
30 november 2017
Directiechauffeur
Waaraan moet een goede directiechauffeur voldoen
9 februari 2018

Toekomst van de taxi

de toekomst

De toekomst van de taxi

De snelheid van onze technologie

De toekomst: We leven in een tijd dat de technologie niet stilstaat. Wij mensen mogen ons gelukkig prijzen dat we zijn geboren in deze tijd op deze aarde. De aarde bestaat al miljoenen jaren en wij zijn geboren in een tijdperk waar de technologie in een paar decennia meer voor elkaar heeft gekregen dan in de voorgaande miljoenen jaren. Mensen uit slechts twee generaties voor ons, zouden werkelijk verbijsterd zijn door wat onze aarde te bieden heeft momenteel. Denk aan elektrische auto’s, de voortgang van het internet en de technologie met robots en onze ruimteprojecten. Maar het kan nog veel gekker: er is namelijk een reële kans dat over een bepaalde tijd er zelfs vliegende auto’s zijn.

Verkeer in de lucht

Er zijn veel verschillende soorten bedrijven bezig met verkeer in de lucht ontwikkelen. Ook taxibedrijven zijn hiermee bezig. Eerst begon Amazon al met drones die pakketjes konden bezorgen. Maar nu wordt het helemaal gek: Airbus is namelijk bezig met het ontwikkelen van vliegende taxi’s. Taxi’s die passagiers van een bepaalde plek naar een ander kan brengen: en dit allemaal door de lucht. Het is de bedoeling dat dit voertuig zowel kan rijden alsook opstijgen. Dit opstijgen kan dan verticaal geschieden. Besef hoeveel voordelen dit voor je heeft als reiziger in de toekomst.

Voordelen van vliegende taxi’s

De toekomst: In een wereld waarin er in veel plekken sprake is van overbevolking, zijn de voordelen van vliegende taxi’s eindeloos. Je kunt er namelijk zoveel mee bewerkstellig dat het bijna angstig is. Stel je zit vast in het verkeer, dan kun je gewoon even opstijgen en een stuk verder gaan. Dit gaat de mensheid gigantisch veel tijd besparen. Sciencefiction wordt in onze tijd steeds meer werkelijkheid: als vliegende taxi’s al tot de toekomst behoren, wat heeft de technologie ons dan nog meer te bieden?
Dat weet niemand.

Nog in zijn kinderschoenen

Ondanks al deze mooie ideeën, staat het plan nog wel in kinderschoenen. Zo moeten er nog vele stappen gemaakt worden volgens het bedrijf. Zeker wat betreft de automatisering en andere technologieën. Hoewel het plan er is, kan het nog wel even duren voordat er vliegende taxi’s zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *