Cityhoppen met de taxi, dit zijn de leukste plekken!

Beroep taxichauffeur
5 dingen die je moet weten over een taxichauffeur
1 augustus 2019
taxichauffeurs
3 veelgestelde vragen aan taxichauffeurs
1 oktober 2019

Cityhoppen met de taxi, dit zijn de leukste plekken!

cityhoppen taxi

Cityhoppen met Taxi Dordrecht

Als je in de buurt van onze uitvalsbasis Sliedrecht woont en je wenst je vakantie of weekenden te besteden aan cityhoppen, dan heb je geluk. In de omgeving zijn er namelijk diverse steden die om uiteenlopende redenen aantrekkelijk zijn om te bezoeken. De vraag is alleen: hoe kom je er op een snelle en comfortabele manier? Reis je met de auto, dan dien je deze niet zelden ver buiten het stadscentrum te parkeren. En reizen met het openbaar vervoer betekent vaak vertraging en (over)volle bussen en treinen. Cityhoppen met de taxi is dan een stuk comfortabeler. Je wordt thuis opgehaald en afgezet op de door jou gewenste plek in de stad die je bezoekt. Vaak mogen taxi’s nog over busbanen rijden ook. Nog meer tijdswinst! Hieronder beschrijven we in het kort vijf steden die vanuit onze uitvalsbasis in Sliedrecht eenvoudig, snel en gunstig te bereiken zijn.

Rotterdam

Rotterdam, qua inwoneraantal de tweede stad van Nederland, staat sinds de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog bekend om z’n moderne en innovatieve architectuur. Een indrukwekkende en futuristisch aandoende skyline is daarvan inmiddels het resultaat. Dat is uniek, in ieder geval voor Nederlandse begrippen. De beroemde kubuswoningen en de nog jonge markthal (uit 2014) zijn twee van de populairste bezienswaardigheden. Als je naar Rotterdam gaat, vergeet dan ook niet een bezoekje te brengen aan Delfshaven; de enige Rotterdamse buurt die in authentieke staat bewaard is gebleven.

Delft

Niet ver van Rotterdam ligt de stad Delft. Een stad met een prachtig historisch centrum, waarbij vooral de markt, de Voldersgracht en de ‘hofjes’ zeer de moeite van het bezichtigen waard zijn. Bovendien heeft Delft het voordeel een erg compacte stad te zijn. Hier is alles op loopafstand, waardoor het niet nodig is binnen de stad een bus of taxi te nemen.

Breda

Het in het westen van Noord-Brabant gelegen Breda is ook een stad die je eens gezien moet hebben. Het oude stadscentrum met onder meer de Grote Markt, de Havermarkt, de haven en het Begijnhof weet elke bezoeker of toerist weer te verrassen. Bovendien is Breda dankzij z’n talrijke cafés een bijzonder karaktervolle stad.

’s-Hertogenbosch

De hoofdstad van Noord-Brabant is ’s-Hertogenbosch, in de volksmond meestal Den Bosch genoemd. Door toeristen die hier wel eens geweest zijn zal vooral de buitengewoon fraaie Sint-Janskathedraal niet snel vergeten worden. De diverse sfeervolle pleinen en de kronkelige straatjes rondom het grachtje De Binnendieze zijn andere hoogtepunten van Den Bosch.

Utrecht

Utrecht is ook een stad die vanuit Sliedrecht prima en snel te bereiken is per taxi. Deze stad heeft meerdere schitterende kerken, waaronder natuurlijk de beroemde Dom. Verder beschikt Utrecht ook over vele niet-religieuze monumentale panden. Het burchtachtige huis Oudaen spreekt daarvan misschien wel het meest tot de verbeelding. Oudaen ligt aan de Oudegracht, een lange gracht die dwars door het historische centrum loopt. Ook varen over of flaneren langs de Nieuwegracht is zeer de moeite waard.

Interesse? Informeer naar de mogelijkheden

Je ziet, vanuit onze uitvalsbasis Sliedrecht zijn er op niet al te grote afstand voldoende mogelijkheden tot cityhoppen. En doe je dit per taxi, dan boek je een flinke tijdswinst ten opzichte van reizen per openbaar vervoer of auto. Interesse? Neem dan eens contact met ons op en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.