Binnen een mum van tijd relaxt op je bestemming

bbq
Waarom een taxi en een bbq heel goed samengaan
5 juni 2019
Beroep taxichauffeur
5 dingen die je moet weten over een taxichauffeur
1 augustus 2019

Binnen een mum van tijd relaxt op je bestemming

taxi

De snelheid en het comfort van taxi’s uitgelicht

Met een taxi ben je binnen de kortst mogelijke tijd op je bestemming. Deze bestemming bereik je bovendien in een ontspannen gemoedstoestand. Maar hoe bereikt men dat precies als taxibedrijf? We willen graag in het kort uiteenzetten welke eigenschappen bijdragen tot deze resultaten. Je zult dan zien dat het leveren van deze service geen vanzelfsprekendheid is. Zo besef je je ook nóg beter wat de unieke kwaliteiten zijn van taxi’s en waarom een taxirit de moeite waard is.

De snelheid van de service

Met een taxi ben je in een mum van tijd op je bestemming. In nagenoeg alle situaties waarbij iemand van een taxi gebruikmaakt klopt dat. En dat zonder de geldende snelheidslimieten te overschrijden. Toch is deze snelheid geen aspect dat je niet zomaar voor lief moet nemen. Altijd razendsnel zijn, dat is voor een serviceverlener geen kleinigheid om voor elkaar te krijgen. Taxichauffeurs dienen over een aantal kwaliteiten te beschikken die weinig anderen hebben. De volgende drie eigenschappen zijn daar belangrijke voorbeelden van:

  • Een gemiddelde persoon heeft onmiskenbaar een stadskaart, een navigatiesysteem of GoogleMaps nodig om uit te vinden waar in zijn of haar stad zich een willekeurige straat bevindt. Een taxichauffeur kent daarentegen hele stratenplannen uit het hoofd. Deze parate kennis draagt uiteraard bij aan de snelheid, aangezien een taxichauffeur geen tijd verliest aan het uitvinden van de snelste route.
  • Iedereen kan altijd een taxi bestellen. Op elk moment van de dag, dus ook ’s nachts. Sterker nog, als je als taxibedrijf écht onderscheidend wil zijn, dan kun je zelfs bij een spontane taxibestelling midden in de nacht in afzienbare tijd (lees: hooguit een half uur) ter plekke zijn. De maatschappij verwacht tegenwoordig nauwelijks anders. Maar dusdanig onregelmatig werken wordt natuurlijk niet door veel mensen gedaan. ’s Nachts werken heeft voor de meeste mensen ook onherroepelijk gevolgen voor de gezondheid.
  • In sommige gemeentes mag een taxi over de busbaan rijden. Dat dit een aanzienlijk tijdsvoordeel kan opleveren is evident.

Bereik ontspannen je bestemming

De mate van ontspanning valt bij het gebruikmaken van een taxidienst ook al niet te onderschatten. De volgende facetten leiden ertoe dat jij na een taxirit volledig relaxt aankomt op je bestemming:

  • Je hoeft niet zelf te rijden. Vooral ’s nachts, wanneer je ziek of vermoeid bent of als je van een feestje of een bbq af komt, is dat een rustgevende gedachte. Een taxi staat altijd voor je klaar!
  • Je hebt er geen last van dat je auto op een mogelijk onveilige plek geparkeerd staat, om nog maar te zwijgen van de parkeerkosten die je in veel steden moet betalen.
  • Een taxichauffeur draagt op professionele wijze zorg voor je bagage. Dit scheelt jou een hoop sjouwwerk.
  • Met bagage zeulen door drukke bussen of treinen zal met een taxirit ook niet nodig zijn. Ook van de andere nadelen van het openbaar vervoer, zoals een grote kans op vertraging, heb jij geen last.
  • Je kunt tijdens een taxirit daadwerkelijk doen wat je wilt. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om nog wat te werken of te lezen. Ontspannen naar muziek luisteren of een dutje doen kan natuurlijk ook. Om uiteenlopende redenen is de kans groot dat dit in je eigen auto of in een bus, tram of trein niet mogelijk is.

Kies voor kwaliteit en bestel een taxi

De moraal van dit verhaal is dat taxiritten meer voordelen hebben dan menigeen denkt. Akkoord, je kunt voor een taxi iets meer betalen dan voor andere vervoersvormen, maar je krijgt daar ook zo veel voor terug. Zeker in de moderne, drukke tijden zijn gemak, comfort en snelheid aspecten die erg waardevol zijn. Kortom, probeer het eens uit en bestel een taxi, bijvoorbeeld voor na een avondje stappen of om mee naar een vliegveld te gaan. Je zult dan tot de ontdekking komen dat je in een mum van tijd relaxt je bestemming bereikt!